به گزارش قدس آنلاین ، تورج همتی اظهار داشت: بانک ذخیره ژنوم محیط زیست استان تنها بانک مربوطه در زمینه شناخت حیات وحش کشور است و در این بانک، گونههای مختلف از ردههای حفاظتی و شاخص استان و همچنین تعدادی از نمونههای بیولوژیک حیات وحش مناطق سایر استانها همچون خراسان جنوبی و شمالی نگهداری میشود.
وی افزود: بانک ژن خراسان رضوی به عنوان بانک ژن شمال شرق کشور، جز برترینها در زمینه ایجاد بانک بافت و ژنوم حیات وحش مطابق استانداردهای علمی است و در این بانک ژن بیش از 1500 بافت بیولوژیک و ژنوم که متعلق به بیش از 300 گونه مهره دار و بی مهره است، نگهداری میشود.
همتی خاطرنشان کرد: بانک ژن استان علاوه بر اینکه دستیابی به منابع اطلاعات مولکولی را برای محققین تمامی گرایشهای علوم زیستی تسهیل و تسریع میکند، پژوهشگران را از صید و جمع آوری این موجودات برای مطالعه بی نیاز ساخته که خود نقشی مهم در حفظ گونههای حیات وحش دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: تاکنون گامهای بزرگی در جهت حفاظت، شناسایی و ذخیره سازی اجزا تنوع زیستی در استان برداشته است و در سال 97 قریب 170 نمونه بیولوژیک از گونههای مختلف جانوری از سراسر استان جمع آوری شد که رشد قریب 50 درصدی نسبت به سال قبل داشته است.
وی گفت: بیشترین نمونههای دریافتی بانک ژن استان پس از مشهد متعلق به شهرستانهای تربت جام و طرقبه –شاندیز بوده و شهرستانهای سبزوار، زاوه، چناران، بردسکن و خواف نیز دراین خصوص در ردههای بعد همکاری در سال گذشته قرار گرفتهاند.
همتی در ادامه تصریح کرد: این بانک دارای دو بخش مجزا شامل ذخیره سازی و بخش آزمایشات و تشخیص گونه است که در بخش ذخیره سازی انواع پر، خون، عضله، ژنوم و سایر بافتها نگهداری میشود.
منبع : تسنیم
انتهای پیام
نظر شما